Dezinsekcija

Dezinsekcija je skup različitih mjera koje se poduzimaju s ciljem smanjenja populacije do praga štetnosti, zaustavljanja rasta i razmnožavanja ili potpunog uništavanja populacije štetnih člankonožaca (Arthropoda) koji prenose uzročnike zaraznih bolesti, parazitiraju na tijelu čovjeka ili životinja, uzrokuju alergijske reakcije, imaju toksično djelovanje ili su uznemirivači.

U urbanim sredinama najviše problema uzrokuju žohari i mravi, koji se zbog povoljnih životnih uvjeta i stalnog izvora hrane pojavljuju u velikim infestacijama i kolonijama.

Dok su žohari i muhe, u kategoriji insekata koji su prijenosnici uzročnika zaraznih bolesti, mravi uglavnom nemaju takav učinak ali svojom pojavom mogu izazivati osjećaj neugode, alergijske reakcije i ekonomske štete.

Ovisno o vrsti objekta, jačini infestacije i vrsti uzročnika koristimo različite metode i sredstva za suzbijanje insekata. Sredstva koja koristimo su maksimalno učinkovita ali minimalno opasna za ljude, neciljane životinjske vrste i okoliš.

Kako bi izbjegli razvoj rezistencije insekata na korištene preparate, posebnu pažnju posvećujemo pravilnoj upotrebi i doziranju. U objektima gdje je prikladno koristimo najnoviju tehniku aplikacije insekticidnog gela kojom se insekticid nanosi na točno određenu površinu i time se smanjuje nepotrebni rasap (drift) insekticida.

Uspješno rješavamo probleme s osama, stršljenima, buhama i ostalim javnozdravstvenim insektima.